BMW Strålkastare

Strålkastare för BMW

När du byter ut strålkastarna på din BMW, finns det många alternativ och uppgraderingar tillgängliga som du kan välja bland.

BMW Angel Eye halogen-strålkastare kommer att förbättra utseendet på din bil och förbättra din sikt när du kör bilen, med en utökad räckvidd som dramatiskt förbättrar sikten nattetid på ett fordon med låg profil.

De flesta av BMW:s strålkastare använder halogenlampor, som förbättrar sikten och minskar bländningen för mötande trafik vid mörkerkörning. Halogenlampor kommer i en mängd olika färger som t.ex. vit, gul, blå och lila. Kontrollera med lokala poliskontoret innan du väljer en annan färg på strålkastarlampan än vit för att vara säker på att du inte bryter mot några säkerhetsföreskrifter. Vissa av BMW:s strålkastarmodeller har separata hel- och halvljuslampor, medan andra använder en enda lampa med dubbla glödtrådar.

För att ägarna ska kunna få den individualitet som BMW strävar efter finns deras strålkastare med flera olika alternativ. Du kan välja svart eller kromfärgat hölje och klara eller halogenstrålkastare som sätter din egen personliga prägel på din BMW nattetid.

Det finns också flera alternativ för att uppgradera baklysena på din BMW för maximal synlighet och stil. Det finns bakljus med klarröda eller tonade linser för att ge en omedelbar uppgradering till europeisk styling. Modeller senare än 2003 kan också installera Eagle Eye-ljus som har en slankare stil och som också finns i klarröda och tonade alternativ. Som en ytterligare uppgradering i bakljus-styling, väljer många förare LED-lampor hellre än traditionella halogenlampor. LED-lampor förbrukar mindre energi och har garantier så länge fordonen är i bruk, även om många förare klagar på en stark ljuseffekt vid nattkörning.

Installation

Bakljusen kostar 1 500 – 2 500 kronor per set och 1 000 för strålkastare, och det kan vara värt de extra pengarna som det kostar att få dem installerade. Men om du gillar att fixa bilen själv kommer här några snabba installationstips för att byta ut dina strålkastare och bakljus på din BMW:

Nödvändiga verktyg för montering av dina strålkastare är spärrnyckel, förlängning, 8mm hylsa och vanlig skruvmejsel. Du kanske också vill använda ett par handskar för att undvika direkt kontakt med smutsiga delar och för att undvika kontaminering av halogenlampor med oljor. Och en ficklampa, ifall du tappar små komponenter under huven. Borttagning av befintliga strålkastare och fästen bör göras enligt anvisningarna i din bruksanvisning och anvisningarna på strålkastarförpackningen.